Bilar, motorer och dekaler

Tvätta din bil på rätt sätt

Oavsett vad du har för bil, om den är gammal eller ny eller i en viss modell, så är det bra att se till att tvätta den då och då. Det är en form av förebyggande bilvård att tvätta bilen. Du kan tvätta bilen i en automatisk biltvätt, lämna in den för rekond eller tvätta den för hand. 

Det är alltid trevligare att köra en ren bil så väl som att bilen mår så mycket bättre av det!

Regelbunden tvätt av bilen är bra

Det är bra att tvätta bilen ofta. Om du väljer att lämna in den för en så kallad helrekond, så innebär det att du får en bil som är ren både på utsidan och insidan. Det kan vara värt att göra det ibland. Men givetvis kan du tvätta den själv, för hand. Se bara till att tvätta den på en plats där du får. Det får inte rinna ut smutsvatten med produkter ut i naturen. Se även till så att du väljer rätt sorts produkter. Ju oftare du tvättar din bil desto bättre faktiskt. Ge den även lite extra kärlek i form av polering och vaxning. Om du tvättar bilen ofta så hinner det inte bli en massa smuts som gror fast. 

En del tycker att man kan använda diskmedel på bilen då man tvättar, men se upp, för det löser inte bara fett utan det löser även gärna upp vax och lackförseglingar. Det är bättre att välja ett bra bilschampo, då det bevarar vaxet bättre samt att det är skonsammare mot lacken på bilen.

Glöm inte bilens insida

Även insidan av bilen behöver tas om hand då och då. Försök att alltid hålla det rent, släng inte skräp och annat på golvet. Sedan se till att då och då dammsuga. Det är ofta så att man med skorna drar in grus och sten med mera och det kan repa interiören. Torka även av all inredning samt putsa rutorna. Om du har läderklädsel är det viktigt att göra rent den på rätt sätt. 

1 Jul 2020