Bilar, motorer och dekaler

Tips för flyttstädningen

Ska vi städa bilen så lägger vi mer än gärna en heldag på det. Dammsuger, dammar, trokar och sedan tvättar, polerar och vaxar. Det är kul! Samma sak med hojen, den är hur kul som helst att göra rent. Men när det gäller att städa lägenheten så är det inte riktigt samma entusiasm som infinner sig om man säger så. Som när när jag skulle hjälpa en polare med flyttstädning i Söderhamn till exempel. Jag var väl lika motiverad som en vinterbadare som hatar kyla liksom. Städningen gick väl bra ändå, men jag lovade där och då att nästa gång så får det bli en städfirma, 

Nästa gång kom snabbare än jag trodde

Det tog en månad, och jag ger mig sjutton på att det var polaren i Söderhamn som hade berättat hur nöjd han var med städningen. En tjej jag känner i Falun ringde och ville ha min hjälp. Det tog nog inte mer än två sekunder innan jag svarade:

- Det finns de som jobbar med flyttstädning i Falun, det vet du va? 

Hon blev jättetyst och det var nästan så jag blev orolig att jag hade sårat henne rejält. Så jag erbjöd mig att kontakta städfirman åt henne och pröjsa också. Jag hörde hur hon log med hela ansiktet... Jag tror hon lurade mig! Men det gör inget, det bjuder jag så gärna på och jag vet att när jag åker och hälsar på henne nästa gång så kommer jag få god mat och dryck som belöning. 

26 Sep 2020