Bilar, motorer och dekaler

Städa bilen på rätt sätt

För de allra flesta är det en självklarhet detta med att tvätta bilen, på utsidan. Det många glömmer bort, det är att även bilens insidan behöver tas om hand, då och då. När du ska städa din bils interiör, se då till så att du har rätt utrustning att använda dig av. Det är bra att ha rätt sorts rengöringsmedel. Försök att undvika att ha starka kemikalier. Det räcker gott med att ha en dammsugare,  en trasa, en tvättsvamp, en skurborste, varmt vatten, ättika och såpa. 

Ta ut alla mattor i bilen och börja sedan med att dammsuga hela bilen. Dammsug alla säten, alla dörrar, golven, handskfack, luftkonditioneringsventiler och bagageutrymme.

Gör rent på bilens insida

Efter att du har dammsugit hela bilen, så kan du ägna tid åt att putsa alla bilens rutor. Det kan du göra med en blandning av ättika, såpa och vatten och spraya lösningen på en tvättsvamp. 

Fortsätt sedan med att rengöra ratten, instrumentpanelen och konsol med mera. Det görs allra bäst med såpa och en fuktig trasa.

Om dina säten behöver fräschas upp, så tvätta dem med. Rengör även mattorna samt pedalerna i bilen. 

Om du har en doft i bilen som inte är så trevlig, så kan du neutralisera detta med en liten kopp med ättika och citron i bilen. Låt den stå över natten. Sedan kan du vädra ut bilen och sen luktar det gott igen.

Ett annat tips inom städning för dig som vill ha hjälp med att städa hemmet, det är att anlita en städfirma, läs mer här.

31 Aug 2022