Bilar, motorer och dekaler

Spelar det roll vad för stekpanna man använder?

Att köpa stekpanna, det är inte så enkelt som man tror! Det finns ju en massa olika sorters stekpannor att välja mellan. De är i olika material samt att de kan passa olika bra för olika saker. Det finns ju allt från gjutjärnstekpannor till stekpannor med keramisk beläggning, med non stick, rostfritt så väl som det krävs särskild stekpanna om det är så att man har en induktionshäll.

Det kan vara en fördel att ha fler än bara en stekpanna. Stekpannan för dig med ambitioner kan du läsa mer om hos Konsumentrådet. Vill du sedan köpa dig en stekpanna, så finns det många att välja på hos Cervera

Vilken stekpanna passar dig?

Det finns ju som sagt många bra stekpannor idag att välja på, så det kan vara svårt veta vad det är du ska satsa på. Själv föredrar jag min stekpanna i gjutjärn, då det går använda den till det mesta. Men jag har även en i non stick samt en så kallad grillstekpanna.

När du ska köpa en ny stekpanna, så kan ett bra första steg vara att läsa på mer om vad det finns för olika sorter och utföranden. Sedan kan du ju fundera på vad du ska använda den till mest, hur enkel eller svårt det ska vara att göra rent den samt om vikten på den spelar roll. Sen är det ju viktigt att kolla om du har vanlig spis eller en induktionshäll!

11 Jan 2022