Bilar, motorer och dekaler

Smidigt med en vinsch på bilen

Om du bor på landet, ofta kör off road eller har en arbetsbil, så kan det vara värt att satsa på en bra vinsch du monterar fram på bilen. En bra vinsch kan även sättas på en ATV. Du kan då enkelt dra upp dig själv eller andra om det fastnas i leran. Du kan hitta elektriska vinschar på nätet till bra pris.

Med hjälp av rätt sorts vinsch så är det mycket enkelt att lyfta, eller dra, tunga föremål. Du bör se till att välja rätt modell av elvinsch, eftersom det finns flera varianter. Sedan finns det att de antingen passar för horisontella drag eller att de passar då du ska göra vertikala lyft.

Köp dig rätt sorts vinsch

Du kan med fördel välja att köpa dig en elvinsch. Det är helt enkelt en vinsch som är elektrisk och som passar bra att montera på ett fordon. Den kan sedan användas för att dra last med eller lyfta last med. Du drar bara ut vajern och fäster den på det du ska dra eller lyfta. Vinscha sedan med korta och kontrollerade drag. När allt är klart, så är det bara att lossa vajern och rulla in den igen. 

En viktig sak att tänka på inför val av vinsch, det är dess dragkapacitet. Du bör satsa på en som klarar av mer än vad du tänkt använda den till. Det är en fördel att ta en som llarar upp till 50 procent mer än vad som faktiskt behövs. Ha även koll på vinschhastigheten!

17 Nov 2022