Bilar, motorer och dekaler

Så tvättar du din bil på bra sätt

Även om det kanske inte är den mest spännande delen av att äga bil så spelar rengöring av din bil en viktig roll för att underhålla den, förbättra dess andrahandsvärde och helt enkelt få den att se bra ut. Beroende på vad du har tillgängligt hemma finns det många sätt att tvätta din bil. Vill du göra det superenkelt för dig så kan du så klart lämna in den till en biltvätt. Besök www.bilcleaniken.se som har många bra tjänster. 

För en enkel och billig biltvätt kan du hålla dig till en traditionell hink, svamp och bilschampo, eller så kan du nvestera i en högtryckstvätt och valfritt antal snygga rengöringsprodukter som specialpolish och vax för en djup glans.

Ren bil i fem enkla steg 

Det bästa är att ta dig till en tvätthall för att tvätta bilen, men det går även att tvätta hemma så klart. Men på en tvätthall har du tillgång till högtryckstvätt och riktigt avlopp.

Spraya avfettning på bilens nedre delar. Det är just dessa områden som är utsatta för svår smuts som salt eller tjärfläckar.  Använd fälgrengöring för att lösa bromsdamm effektivt. Många fälgrengöringar skiftar färg när medlet verkat klart.

Se nu till att spola av bilen med högtryckstvätten och börja nerifrån så att du ser var du spolat.

Nu kan du hälla upp en hink med ljummet vatten, samt ta ett vaxschampo som lämnar en djup glans efter sig och används i hinken. Tänk på att  byta ut vattnet så snart det är för smutsigt. 

Sista steget är att spola avschampot och torka bilen efter tvätt med ett sämskinn eller microfiberhandduk.

16 Dec 2022