Bilar, motorer och dekaler

Om olyckan är framme

Trafikolyckor sker varje dag. Ibland handlar det om förarens oaktsamhet, ibland om en annan förares oaktsamhet och ibland om ren otur. Givetvis ska man vidta alla försiktighetsåtgärder som bilförare - man ska följa trafikregler använda bilbälte, se till att ha rätt däck för varje årstid och låta bilen genomgå reparationer och service i god tid. Man ska heller aldrig ta onödiga risker i trafiken. Bilar är tunga maskiner som med lätthet kan skapa stora skador på såväl personer som omgivningar, de kräver sin respekt.

Sveda och värk

Om olyckan är framme ska man vara tacksam om man slipper allvarliga skador, men det är inte alla som har sådan tur. Vissa betalar med livet, andra med bestående fysiska och/eller psykiska men. Har man oturen att hamna i en trafikolycka och drabbas av någon form av fysisk eller psykisk skada så kan man ha rätt att få ersättning från försäkringsbolaget för sveda och värk.

Juridisk företrädare

I varje trafikförsäkring, som man som bilägare har, så har man rätt till ett juridiskt ombud om man hamnar i en trafikolycka, helt kostnadsfritt. Att ha en företrädare i ett trafikskadeärende är en enorm tillgång, för då slipper man bestyren med att hävda sin rätt själv - det kan både vara svårt och tids- såväl som energikrävande. Skulle du hamna i den situationen så rekommenderar vi att du väljer ett ombud med solid erfarenhet av trafikskadeärenden.

Med det sagt önskar vi alla våra läsare trygga resor på vägarna. Kom ihåg att det alltid är bättre att ta det säkra för det osäkra!

 

27 Jan 2022