Bilar, motorer och dekaler

Laddsladd till elbilen

Skaffat elbil? Grattis, men nu har ett liv med helt nya bekymmer och problem startat. Du slipper fundera på om bensinen fräter på lacken om du råkar söla när du tankar och du slipper tänka på byte av avgasrör. Däremot så måste du börja forska i saker som bästa laddsladd och hur länge man kan vänta innan man måste ladda batterierna. På bastitest24.se har de testat ett gäng olika laddkablar och där kan du läsa mer om de olika fördelar och nackdelar de olika kablarna har, och kan sedan välja en som passar dig. 

Tre saker att tänka på

Det finns självklart ganska många faktorer att ta hänsyn till när man väljer laddkabel till elbilen men i huvudsak är det tre saker man bör tänka på. Jag listar de tre sakerna jag själv skulle fokusera på:

  1. Längden på kabeln: Alla har vi någon gång köpt en mobiltelefon med en laddkabel som är på tok för kort. Laddkabel till bil är längre men även de kan vara lite korta. Se till att få en bra längd så du slipper parkera jättenära kontakten.
  2. Kapacitet: Hur mycket laddström kabeln klarar är också en indikation på hur snabbt den kan ladda upp din bil. Välj en med ett högt värde.
  3. Priset: Laddkabel följer givetvis med elbilen när du köper eller leasar den men det går att köpa bättre kablar som extra tillbehör. Välj då inte en som kostar skjortan! Se till att jämföra priser på dem. 

Och du, glöm inte att hålla koll på elmätaren så du inte blir stående längs vägen med ett dött batteri! 

6 Feb 2022