Bilar, motorer och dekaler

Funderar du på att sälja bilen?

Att sälja bil, det går att göra på flera sätt. Dels kan du göra det på egen hand, eller så kan du sälja bil via en förmedling. Då skker försäljningen snabbt, enkelt och tryggt. Du får dessutom rätt pris, eftersom det ofta ingår en kostnadsfri bilvärdering. Om du ändå vill satsa på att sälja bilen på egen hand, så är det en del saker du bör tänka på.

Hur myckert kan du begära för din bil?

Det är många som idag övervärderar sin bil. Det är dumt att göra. För att få ett hum om vad du kan begära, kolla av annonser på nätet på liknande bilar. Om priset inte är så noga för din del, så kan du lägga dig under marknadspriset, så får du snabbt sålt den. Oavsett vad du begär för bilen, se till att vara ärlig med de eventuella fel som kan finnas. 

Sälja via bilhandlare eller bilförmedlare?

En snabb och trygg försäljning av din bil kan du få om du väjer sälja bil med hjälp av en bilförmedling eller en bilhandlare. De har de rätta kunskaperna samt bra verktyg för att din bil ska bli såld till ett bra pris. Du får till exempelvis en korrekt värdering av din bil som överensstämmer med vad den faktiskt är värd. Hos en del bilhandlare kan du byta in din bil, få en ny och kanske lägga lite pengar emellan. Det kan vara en bra deal om det är en nyare bil du vill ha.

7 Oct 2020