Bilar, motorer och dekaler

Dra el till garaget

Det är ju faktiskt rätt så bra att ha el i garaget och om du av någon anledning inte har det, så kan det vara bra att planera in att göra det! Dock kan det vara bra att anlita en elektriker Båstad för jobbet. Det är ju så att även om man som privatperson får göra en del saker med el, så är det ett måste att ha proffs när det gäller olika typer av elinstallationer. Att dra in el i garaget är ett rätt stort jobb. Att göra elinstallation på egen hand är därför inget att rekommendera. En felaktig installation kan leda till att det blir skador eller börja brinna. Är det inte då gjort av en auktoriserad elektriker så kan du få stora problem!

Planera eldragningen

Det är bra att fundera på vad för behov du har innan installation påbörjas. Vill du att det ska vara olika armaturer, olika former av belysning samt att du vill ha tillgång till ett visst antal vägguttag, så är det bra att skriva ner detta. Det för att din elektriker ska veta exakt vad han eller hon ska göra. 

När du valt en elektriker, se till att skriva ett avtal över vad ni har kommit överens om.

Det är som sagt bra att ha el i garaget utan att behöva dra dit en generator eller inverter. Rätt skönt att bara kunna få el direkt från vägguttaget!

17 Sep 2021