Bilar, motorer och dekaler

Är det viktigt att ha ett bra CV?

Så snart det är dags att söka ett jobb, så är det ju vanligt att arbetsgivaren eller rekryteringsföretaget begär ditt CV. Men då gäller det ju att man har byggt upp ett bra sådant med. Det är som en slags lista över vad du kan, vad du har gjort, vad för utbildingar du har och så vidare. Det tillsammans med ett personligt brev kan vara avgörande för om du kommer på intervju eller inte. 

Idag kan man ju söka jobb på olika sätt. Det är dels traditionell rekrytering via en rekryteringsfirma, läs mer om en här, dels har det börjat dyka upp andra sorters metoder. En ganska ny metod är att en del företag har så kallade auditions istället, som är att alla sökanden får presentera sig för en jury. Andra sätt att rekrytera på är via seminarium, mingel eller via sociala media.

Att lyckas kamma hem jobbet

Om du är ny på arbetsmarknaden och inte kunnat bygga upp ett cv på samma sätt som den som jobbat på olika ställen så kan alternativa rekryteringsmetoder vara riktigt bra. Det kan vara av värde att du har andra meriter än bara det som är uppstolpat i ett CV. Fast samtidigt är det bra att ha ett, för de jobb som kräver att du skickar dem det. För att göra ett bra CV, kolla de mallar som finns på nätet och följ dem. 

Se även till att lägga krut på ditt personliga brev. Ett sådant ska oftast skickas med då du ansöker om ett jobb. Se till att du alltid skriver ett helt nytt för varje ansökan du gör, skicka inte med samma till alla!

24 Feb 2022